Comunicat del centre social Can ViesDavant dels tres últims dies de mobilitzacions, de repressió policial i de diverses informacions aparegudes als mitjans les ultimes hores, Can Vies vol deixar clars els següents punts:

– Sempre hem apostat per construir un model diferent, és el que hem fet al llarg de 17 anys a un edifici que l’Ajuntament està tirant a terra.

– Els esdeveniments que s’estan succeint van més enllà del mateix desallotjament, i són una mostra de rebuig a tots els atacs que estem patint per part del govern i el poder.

– Les manifestacions convocades per Can Vies són expressions reivindicatives que l’actuació policial està convertint en fenòmens de violència. Condemnem enèrgicament el desplegament i actuació policial: les detencions arbitràries, les pallisses i cops, les carregues, intimidacions, identificacions i més violències que estem patint al barri.

– Demanar obrir negociacions mentre segueix l’enderroc de l’edifici -avui han tirat a terra l’emblemàtic torreó- és d’un cinisme infinit.

– En aquest sentit, recordem les exigències que l’Assemblea del Barri de Sants (ABS) va fer publiques ahir i segueixen vigents:

1) Dimissió del regidor del districte, Jordi Martí, i l’alcalde, Xavier Trias.

2) Paralització immediata de l’enderroc

3) Alliberament sense cap tipus de càrrec de totes les detingudes

4) Que s’aturi el desplegament policial que està militaritzant el barri

5) Paralització de tots els desnonaments de qualsevol tipus i la retirada dels processos de desallotjament de la resta de Centres Socials Okupats en perill.

Volem remarcar que hi ha hagut més de 100 ferits a causa de la brutalitat policial, i que s’han obert uns 40 processos penals. Això no quedarà així, no tenim por perquè amb el desallotjament i enderroc del CSA Can Vies han fet vessar el got de la ràbia per tanta injustícia social.

Dit això, recordem la convocatòria feta per a reconstruir l’edifici de Can Vies el proper dissabte. Si tanta bona voluntat té l’Ajuntament, ho torna a tenir molt fàcil: que ens deixí tornar a construir en pau el que ells han destruït amb la violència.

Ens veiem a les cassolades d’avui i divendres i dissabte durant tot el dia. Estigueu atentes a les diferents convocatòries.

Construïm l’alternativa, defensem els barris!

Aquesta entrada s'ha publicat en 7. Drets Civils i Democràtics, Altres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a Comunicat del centre social Can Vies

 1. Retroenllaç: L’única solució: Reconstrucció!!! | Muybastos

 2. Ana Anar Ka ha dit:

  Se acusa al movimiento social de quemar y destrozar. Al movimiento social no le asustan las ruinas porque es capaz de colocar piedra sobre piedra y construir un mundo nuevo.
  Se le acusa de violento.. y tan sólo practica la autodefensa cuando es asediado en todos los ámbitos de la vida y agredido brutal e indiscriminadamente por los esbirros uniformados al servicio del poder político y económico.

  La respuesta al desalojo de Can Vies, efectivamente, es también la respuesta a la impunidad de los corruptos, a la especulación inmobiliaria, a las leyes a la carta, a la destrucción de los derechos laborales, a las entregas multimillonarias realizadas a la Banca, a los desahucios, al paro creciente, a la falta de Sanidad publica gratuita para tods, a los recortes en Enseñanza,… a la desvergüenza de quienes autoproclamándose defensores del bien común, se ocupan de engrosar el propio.

  Can Vies está vivo, lo estará en Jocs Florals o en el corazón de cuantos sueñan con un futuro nuevo de iguales.

  • Carme ha dit:

   T’has aprés molt bé l’anarquisme de manual…ara m’agradaria saber perquè ho barreges tot en un poti-poti infumable. Molts moviments socials estan fent lluites des de la no-violència, potser no arribarem tan lluny com els violents (o sí) però no només vosaltres teniu legitimitat en aquesta lluita. Continuo pensant que un altre manera de fer les coses és possible.

   • manel ha dit:

    bravo, sóc de les que defensa una societat i unes maneres de fer no-violentes, però entenc que l’autodefensa és legítima contra un òrgan molt superior en força que tu. Però continuo defensant que hi ha altres sortides més enllà de cremar contenidors i furgonetes de tv3.

 3. Alba ha dit:

  Lamentable manifest. Perquè no demaneu també el canvi de govern ja posats?

 4. carloscreus ha dit:

  Quantes perles:

  -“Els esdeveniments[…]són una mostra de rebuig a tots els atacs que estem patint per part del govern i el poder” > On “poder” vol dir la resta de la gent de la ciutat que no pensa com ells.

  -“Que s’aturi el desplegament policial que està militaritzant el barri” > Evidentment, qui crema els containers i els locals dels bancs és la policia.

  -“Si tanta bona voluntat té l’Ajuntament, ho torna a tenir molt fàcil: que ens deixí tornar a construir en pau el que ells han destruït amb la violència” > hi ha una resolució judicial per desallotjar el edifici amb termini el dia 30. Això no ho decideix l’ajuntament. Se’n diu Poder Judicial, és independent i garanteix la democràcia. Amén del pla urbanístic que a aprovat democraticament l’ajuntament i la generalitat

  -“s’han obert uns 40 processos penals. Això no quedarà així” > i aquest son els que ens han de salvar de la dictadura del poder del sistema…

  • Angelinux ha dit:

   Ens va com ens va en aquest país i la peninsula perque gent com tu encara pensa que el poder judicial és independent, que vivim en una democràcia, que goberna una majoria i que els mossos actuen perque es cremen contenidors… a banda de que s’et veu massa el “plumero”, lectures tant simples (i ximples) només poden ser consequència de dues coses: desinformació interessada i/o ignorància pura i dura.
   Quina llàstima.

  • ISA ha dit:

   Claro, claro, el mismo poder judicial que perdona a Millet y los de caixa Penedes, por mencionar sólo dos ejemplos cercanos geográfica y temporalmente, gracias por intentar que nos sintamos identificados con la política y sociedad que nos toca vivir, pero en los tiempos que corren va a ser difícil …. a mi me preocupa la quema de contenedores, demasiada gente tiene su único alimento en ellos.

  • Fernando ha dit:

   Increíble como hay gente que dice estas mierdas en todo el mundo! Aquí en Brasil es lo mismo! Yo ni pora hí estoy, pero es claro que el Estado pone la policia con la más grande violéncia que es el reflejo de su propia violancia economicca! Democracia no existe con estos políticos españoles! justicia es para los más poderosos!! Un día, quizá entenderás! Mucha fuerza a todos españoles que luchan! Y digo! Aquí en Brasil: Não va haber Mundial! Va haber mucha lucha en las calles! Mirad las redes de noticias alternativas!

 5. Jesus Rocosa ha dit:

  Em sap molt de greu que estant tan d’acord amb les vostres reivindicacions i el vostre anàlisi de la situació, m’hagi d’allunyar dels vostres plantejaments en veure com entren en contradicció amb varis dels meus principis. Voldría que tots els que encara creiem que un món més just i feliç és possible poguessim anar junts, però… no us puc fer costat quan exigiu (no pas demaneu) que carrecs electes dimiteixin, sense tenir en compte que son els ciutadans, mtjançant sufragi, els qui els han atorgat les responsabilitats que ostenten. Si aquests carrecs han actuat de manera inadequada hi ha canals per a denunciar les seves trifulques i aleshores, si no la llei (que ja sabem que sovint ampara mals comportaments) en tot cas les urnes els acabaran posant al seu lloc.

  Guanyareu dredibilitat quan denuncieu i us desvinculeu de les accions de vandalisme que no ajuden a enfortir i divulgar una causa del tot justa. Digueu que els que cremen contenidors i trenquen vidres no son dels vostres i serem molts més els que us prendrem en serio.

 6. Amós ha dit:

  La violència és el fracàs de la política. Ho sento. Els que no voleu la violència esmerceu-vos en fer política. La violència és una conseqüència i no una fi. Pensar que la violència és una fi per ella mateixa és repugnant.

  M’avergonyeixo i m’entristeix veure el que passa, però ho entenc perfectament. La mediocritat és insuportable.

 7. Jesus Rocosa ha dit:

  Jo no descartaría la violéncia quan fos en defensa pròpia ni en certs casos en que aplicar-la amb mesura precipités la resolució d’algun conflicte enrocat, però utilitzar-la sense criteri com estan fent alguns exaltats que voldría pensar que no estan dirigits per vosaltres, és tirar-se pedres en propia teulada… Ja sé que parlant la gent no sempre s’enten, però quan s’utilitza la força guanya el més fort, no pas el que te raó (a no ser que cregeuem en místiques mitjevals que atorguen la victoria a qui se la mereix).

 8. Casaa ha dit:

  M’identifico profundament amb tots els que creieu en la no violencia, és l’ideal a seguir i tant de bó totes les armes del món i la tacnologia de com fer-les es cremessin ara mateix. Però la realitat es que el món el domina la violencia, és trist però és així. Els governs més poderosos són els que tenen els exèrcits més poderosos; el g8 són els 8 exercits més poderosos del món no els 8 amb més calers, la economia els hi permet tenir els exercits però el fi ultim ès l’exercit, i es el que els dona poder, ara mateix si ni els mossos ni la nacional poguessin “resoldre” la situació ens enviarien a l’exercit, i si no a altrres exercits europeus i si no a mercenaris contractats. Reitero, però, que el que mou al món és la viòlencia, lligada sempre als poders. I si avui dia s’està fent debat sobre el tema Can Vies és per als disturbis que hi han hagut, si no hagues sigut un desallotjament més i no hagués sortit ni a TV3. És molt trist però sembla que en aquest país de merda es l’unica manera de que t’escoltin i et prenguin en consideració és liant-la. Si no mireu al país basc amb eta, el govern no hauria d’haver escoltat mai a una gent feixista que es dedica a matar a qui no pensa com ell, lo ideal es que s’haguessin negat a negociar amb ells pel sol simple fet de negar la seva actitud feixista, i donguessin a la ciutadania eines reals per a practicar la democràcia com ara les llistes obertes, els referendums vinculants, lleis de transparència i escoltessin aquest tipus de respostes, però a les eines democràtiques reals no els hi donen consideració, prefereixen negociar amb violents com eta per a que deixin de matar.

  És molt trist dir-ho però estem en una epoca de transició i venim d’on venim, de la violència, tot el nostre món globalitzat està construit a través de la violència, guerres, expoltacións, racisme, esclavitud… M’agrada pensar en que algun dia les coses no aniran així, però ara per ara venim d’on venim i estem a on estem, i degut a que els monopolis de la violencia i els exercits són les principal eines de control de la població, no crec que sigui ilegitim utilitzar la violencia per part de la població com a autodefensa. Si creiem en la igualtat de drets i oportunitats tants drets té un policia que obeeix ordres de castes benestants com un ciutadà qualsevol que vol defensar-se. És més, als Estats Units és un dret constitucional el poder utilitzar la violencia armada per part de la població per a enderrocar un govern tirànic.

  Per molt que la gran anestèsia social a base de credits massius ens hagi deixats uns anys encegats, abans era així. I de moment per desgràcia segueix essent aixi, ningú de nosaltres tindria ara una jornada laboral de 40h a la setmana amb dos dies de festa, amb seguretat social i vacances pagades si no fos per uns quants que es van deixar la pell i la vida lluitant pels seus drets i els dels seus companys, i en aquelles epoques es fotien trets de debó, algo hem guanyat.

  Seguim mirant cap al futur i amb perspectiva no violenta, però crec que és important saber a on estem i ser conscients de que vivim una transició. I intentar no jutjar a gent que está fins als collons i que crema una seu de Ciu perque no pot més, i intentem també ficar-nos una mica més en la pell dels menys afortunats del sistema, salutacions a tots els tertulians de la web, merci per compartir opinions, entre tots aprenem.

 9. Merce ha dit:

  Cap idea es tan important com les persones, com cadascuna d elles. L home ho es en quant es capac de crear la humanitat i ho perd quan es torna violent. Cap de nosaltres te rao quan no teniu en compte cadascuna de les persones que viuen al barri i engegueu de nit sirenes focs cops per carrers habitats per families homes grans sols…. i no ho feu de dia si no de nit com els covards que sou. Us tapeu la cara perque no se us vegi i fugiu un dels altres. Aqui es on perdeu la humanitat i us convertiu en besties i per tant perdeu la rao. De dia argumenteu el per que de tot plegat i el poble us veu amb fastic. Pareu ja!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s