El Moviment del Poble comença a caminar


SONY DSC

(Sr. Concejal, sres. Concejales, Srs. Consellers: en Sant Martí està despertando un gigante) Marzo, 2014.

El passat dissabte 24, el Moviment del Poble va començar a caminar.

Després d’una Jornada plena de participació democràtica, popular i parlant des del terra 3 comissions temàtiques i 1 general organitzativa plantejaven a una Assemblea General desenes de propostes carregades d’optimisme, il·lusió i futur per al seu debat i ratificació final.

Totes debatudes i aprovades tant a les discussions per Comissions de Treball com per l’Assemblea, aquestes propostes s’incorporaren in situ al Manifest del Poble, eix programàtic que ja comença a ser notícia pels carrers i barris obrers i populars.

Desenes d’esmenes en temes que ens toquen directament a la classe obrera i els sectors populars. Metges i professionals sanitaris, treballadors assalariats en actiu, pensionistes, estudiants, autònoms dependents, autònoms, persones en risc de desnonament, persones sense aigua a casa, persones que han guanyat a la Banca la batalla per l’habitatge gràcies a la solidaritat de l’Assemblea…persones estafades per preferents, sindicalistes i ex-sindicalistes, internacionalistes, casals de solidaritat…vam debatre i arribar a acords des de la base i per la base.

Desenes de solucions proposades pels propis afectats en risc de desnonament, pels estafats per productes bancaris, pels treballadors en risc d’exclusió social per no poder pagar hipoteques…; en matèria de subministres i serveis bàsics: aigua, llum, electricitat, gas, transport, cistell de la compra i distribució de productes bàsics…on, a més de garantir per tots i totes aquests serveis, s’exigeix la immediata nacionalització i posada sota control obrer de les indústries oligàrquiques de servei, les grans immobiliàries i constructores i el 100% de la banca.

Una Sanitat Única: la pública, sense la ingerència dels interessos privats. 100% pública, científica i de qualitat; foment de la medicina preventiva; assumpció per part del Servei Públic de les teràpies alternatives que demostrin certa efectivitat…aquesta lluita per la Sanitat només pot tenir sentit des de la defensa de lo públic, des de l’exigència que els CAP’s siguin públics, es construeixin els que facin falta; des de la immediatesa que proposen els veïns del barri Besòs assistents: urgències 24 hores al CAP barri Besòs, CAP en edifici i no barracots, geriàtric i Centre de DIA JA!; Hospital del Mar digne i sense llits ni sales tancades; Centre Fòrum de Salut Mental i Geriàtrica 100% públic i a ple rendiment; re apertura del CAP Paraguai. Fora farmacèutiques, fora mútues, fora empresa privada de la Sanitat Pública, fora banca i assegurances, fora Hospitals privats: nacionalització i socialització!

Exigència de plans de foment de la feina tenint en compte la realitat de l’atur als barris obrers, de rescatar els autònoms dependents de les multinacionals i passar-los al règim de la Seguretat Social, el tancament de les ETT’s i les empreses privades de col·locació; la derogació de les Reformes Laborals des de 1978; la recuperació del sindicalisme de classe; la fixació del salari mínim en 1200 €…La lluita per les pensions només s’entén des de la òptica classista: no només des de l’economicisme…

La Educació pública i sense cost afegit des dels 0 anys a la Universitat, 100% pública, ni concertades ni privades ni desviament de diners públics, fora l’empresa privada de l’Educació, que ha de ser integral i humanista, científica i de qualitat.

Desenes d’esmenes defensant la República com a model d’Estat dirigit per la classe obrera i per la classe obrera; el dret a autodeterminació no com a figura retòrica; l’internacionalisme militant…ni OTAN, ni UE, ni FMI, ni pagament de deute legítim i/o il·legítim…

Salutacions fraternals de persones i col·lectius que no van poder assistir d’arreu, presència de molta gent. Molta gent per bastir un projecte necessari. Un projecte social i polític, que proposa i actua; que para desnonaments i arrenca pisos a l’Ajuntament per la gent treballadora que els necessita; que denuncia i proposa…que arrenca a caminar per arrencar a córrer…que ve de lluny i vol anar més lluny…un Moviment del Poble.

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s