Manifest

lectura

Des de l’Assemblea de Sant Martí estem impulsant un moviment al servei de la classe treballadora que pretén organitzar-se entorn a un programa d’actuació per acabar amb la greu situació social a la que ens han portat la banca, les grans empreses i els governs al servei de la Unió Europea i l’anomenada “Troika”.

Quines són les nostres propostes?

Corrupció | Persecució i càstig de presó als corruptes i grans fortunes que evadeixin impostos a paradisos fiscals i intervenció per part de l’Agència Tributaria per embargar béns i recuperar els diners evadits. Proposem una nova societat sense corrupció.

Deute | L’anomenada “Troika”, conformada pel Fons Monetari Internacional (FMI), la Comissió Europea (CE) i el Banc Central Europeu (BCE), utilitza el deute dels països como a mecanisme de xantatge dels pobles, concedint préstecs a canvi de la imposició de mesures que atempten contra els interessos de la classe treballadora i endeutant per generacions i generacions als països.

Per això, fem una crida a deslligar-nos d’aquests organismes que acaben amb la sobirania i negar-nos a pagar el deute il.legítim. Que els recursos de l’Estat es destinin a la inversió social per tal de satisfer les necessitats del poble.

Educació | Volem una educació 100% pública, gratuïta i laica des de la infància fins a la universitat.

Sanitat | Aturem el procés de privatització de la sanitat i enfortim el sistema públic prohibint l’entrada d’empreses privades al sector, que tan sols busquen el lucre.

Banca | Nacionalització de la banca i posada en marxa d’una banca pública sense ànim especulatiu, que concedeixi crèdits a famílies, autònoms i petits i mitjans empresaris.

Habitatge | Paralització immediata de tots els desnonaments i renegociació de les condicions de la hipoteca. Que es destini com a màxim el 15% del sou al pagament del lloguer o la hipoteca. Pla d’habitatge públic a preus assequibles mitjançant la borsa de pisos expropiats desprès de la nacionalització de la banca.

Treball | Subsidi indefinit d’atur per aquelles persones que no trobin treball i demostrin que el busquen. Jornada de 35 hores setmanals por llei sense reducció de sou. Retirada immediata de les reformes laborals que abarateixen l’acomiadament i precaritzen les condicions del treballador. Jubilació als 60 anys voluntària.

Serveis bàsics i sectors estratègics | Els serveis bàsics no poden estar subjectes a l’especulació i l’ànim de lucre de l’empresa privada. Per això, apostem per la nacionalització de companyies de serveis bàsics i sectors estratègics: Aigua (Agbar), llum i gas (Endesa, Iberdrola, Unión Fenosa), transport (Iberia) i telecomunicacions (Telefònica). Que els multimilionaris beneficis que obtenen aquestes empreses es destinin al benestar social.

Despeses innecessàries | Creiem que institucions com l’Església o la Monarquia no han de rebre ni un euro públic i que s’ha de reduir el pressupost militar i de càrrecs polítics.

Model d’Estat | Avui és més necessari que mai redactar una nova Constitució que respongui a les demandes de la població i que afronti un nou model d’Estat: La Tercera República i la lliure autodeterminació dels pobles que la composen.

Anuncis

Una resposta a Manifest

  1. Retroenllaç: L’Assemblea de Sant Martí fa una crida a organitzar la classe treballadora per construir l’alternativa | Assemblea Sant Marti

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s